Umutlu Bir Hikâye Montreal’de gösteriliyor
Montreal’de gösterilecek olan ‘Umutlu Bir Hikâye’nin öyküsü umudu yeşertiyor.

Lüleburgaz’ın Ertuğrul köyünde yaşanan bir olayı işleyen ‘Umutlu Bir Hikâye’, 10. Montreal Türk Filmleri Festivali’nde ‘Müzikli Bir Hikâye’ filmiyle En İyi Belgesel Ödülü’nü alan Yapımcı-Yönetmen Jale İncekol’un ‘Hikâye’ üçlemesinin ikinci filmi. İncekol, emekli müzik öğretmeni Şükran Akdeniz’in uzun yıllar sonra köyüne dönmesi ve o köydeki kadınlarla bir koro oluşturmasını perdeye aktarıyor.

Şükran Akdeniz’in ‘Cumhuriyet Kadınları Korosu’ adını verdiği koro, kısa süre içinde hem Trakya hem de Anadolu’da kısa zamanda tanınmaya başlıyor. Köy Enstitülerindeki çalışmaları örnek alarak bir araya getirilen koroyu anlatan belgesel film, 40 ile 80 yaşlarındaki kadınların örgütlenmesiyle bir araya gelmeleri ve köydeki erkeklere kendilerini kabul ettirmeleri, duygusal ve coşkulu bir dille anlatılıyor.

Köy Enstitüsü’nden yetişen öğretmen bir babanın öğretmen kızı olan Şükran Akdeniz’in, kadınları müzikle kültür ve sanata yönlendirmesi, dahası kadınların ekonomik özgürlüklerini oluşturma çabası da filmde izleniyor.

Bu anlamlı çabayı beyaz perdeye aktaran Jale İncekol’un yurtta ve yurtdışında birçok film festivaline katılan ‘Umutlu Bir Hikâye’ adlı belgesel filmi, 9 Kasım, Cumartesi günü Montreal Türk Filmleri Festivali işbirliğinde gazetemizin düzenlemiş olduğu Atatürk’ü Anma Günü çerçevesinde Montreal’de izleyiciyle buluşacak.
Montreal ve çevresinde yaşayan toplum üyelerimizin bu çok özel günü kaçırmamalarını öneririz.
Filmden örnek:
Atatürk’ü Anma Günü’yle ilgili bilgileri ve nerede gerçekleştirileceğini şuradan edinebilirsiniz, görseli imleyiniz:
Bizim Anadolu / 06 Kasım 2019