Kanada’da Cumhuriyet’in 96. yıl kutlamaları
Kanada Türk toplumu Cumhuriyet’in 96. yılını kutlamaya hazırlanıyor.
Türk toplumunu bir araya getiren önemli kutlamalardan Cumhuriyet baloları hazırlıkları Kanada’nın doğusundan batısına tüm hızıyla sürüyor.

Ottava Türk toplumu Türk Kanada Kültür Derneği’nin düzenlemekte olduğu Cumhuriyet Balosunu 26 Ekim’de Tudor Hall’de gerçekleştirmeye hazırlanırken, Toronto ve Montreal 27 Ekim’de kutlamalarını gerçekleştirecek.

Toronto Türk toplumu Cumhuriyet’in 96. yılını Türk Kanada Folklor ve Kültür Derneği’nce Riviera Parque eğlence salonlarında düzenleyeceği bir baloyla kutlayacak.

Montreal’de ise bir ikisi dışında yıllardan beri geleneksel olarak kutlayan Turquebec Kültür ve Dostluk Derneği beş kişilik yönetim kurulundan aylar önce üç kişinin istifasıyla boşluğa düşen, ancak Genel Kurul’u Olağanüstü Toplantı’ya çağırmayarak yasadışılığa da düşmesine karşın, kişisel olarak 27 Ekim’de gerçekleştirileceği duyuldu.

Doğu İllerinden Yeni İskoçya (Nova Scotia / La Nouvelle Ecosse)’nın başkenti Halifaks’ta ise Türk toplumu Cumhuriyet’in 96. yılını 2 Kasım’da Turkish Society of Nova Scotia’nın girişimiyle Mount Saint Vincent University’de kutlayacak.

Kanada’nın orta illerinden Alberta’nın Başkenti Edmonton Türk toplumu, Cumhuriyet’i TCS’nin Edmonton Inn & Conference Centre salonlarında 2 Kasım’da düzenleyeceği bir baloyla kutlayacak.

Kanada’nın en batısında yer alan İngiliz Kolombiyası’nda yaşayan Türk toplumu üyeleri Vankuver Türk Cemiyeti (onlar hâlâ derneğe cemiyet diyorlar), yine 2 Kasım’da Croatian Cultural Centre (Hırvatistan Kültür Merkezi)’da düzenlenecek bir baloyla kutlayacaklar.
Bizim Anadolu / 15 Ekim 2019