Press "Enter" to skip to content

Harper’dan Bayram iletisi

Harper’dan Bayram iletisi

Yazılı bir açıklamayla Kanada’daki Müslüman toplumların Şeker Bayramını kutlayan Başbakan Stephen Harper, kutlama iletisinde şunları söyledi:

“İyd-el-fıtır (Şeker Bayramı), Kanada’daki ve tüm dünyadaki Müslümanların en kutsal ayı olan Ramazan’ın sona erdiğini belirliyor.

Bu oruç ayı, toplumsal ve aile bağlarını güçlendirdiği gibi, bize yardımlaşmanın önemini anımsattı ve ruhsal bir yenilenmeyi de beraberinde getirdi. İyd-el-fıtır (Şeker Bayramı), tüm Kanadalılara Müslüman toplumların Kanada’ya getirmiş oldukları katkılar üzerine düşünme olanağını da sağlıyor.

Laureen Harper iftar toplantısında Müslüman toplum üyelerini karşılıyor.
Laureen Harper iftar toplantısında Müslüman toplum üyelerini karşılıyor.

 

Geçen ay içinde ben ve Laureen 24 Sussex’te ilk kez bir iftar sofrasında Müslüman toplumların üyeleriyle bir araya gelmekten büyük bir hoşnutluk duyduk. Orada da belirttiğim gibi, Ramazan ayı aile, toplum, yardımlaşma ve ruhsal arınma için özel bir dönem ve bunun önemini de toplumca biliyoruz.

İftarda Ortadoğu mutfağı sunuldu.
İftarda Ortadoğu mutfağı sunuldu.

 

Tüm Kanadalılar adına, ben ve Laureen, İyd-el-fıtır’ı (Şeker Bayramı) kutlayan herkese sağlık, başarı ve mutluluklar diliyoruz…”

 

 

Bizim Anadolu / 17 Temmuz 2015

 

    Share with your friends / Partagez avec vos amiEs / Dostlarınızla paylaşın...