Press "Enter" to skip to content

Büyükelçilik önünde kuşkulu paket

Ottava Polisi’nin bildirdiğine göre geçtiğimiz Çarşamba akşamı bir çağrı üzerine başlatılan operasyon Perşembe sabahı sona erdirildi.

 

 

Ottava Güvenlik Birimlerinden edinilen bilgilere göre alınan bir çağrı üzerine Türkiye Büyükelçiliği’nin bulunduğu Wurtemburg sokağında kuşkulu bir araç ve içinde kuşkulu bir paket bulundu.

Ottava Güvenlik Birimi Basın Sözcüsü kuşkulu paketin kamu güvenliğini herhangi bir biçimde tehdit edecek boyutta olmadığını bildirdi.

Türkiye Büyükelçiliği’ndeki bir ‘olay’ nedeniyle Ottava Aşağı Kent sakinleri çevreden boşaltıldı ve çevre sakinlerini olay yerinden uzaklaştırmak amacıyla kent içi toplu taşıma görevini yerine getiren OC Transpo otobüsleri gönderildi.

Ottava Polisi’nden soruşturma.

Kanada Krallık Jandarma Birimlerinden gönderilen bir bildirimde, ‘Türkiye Büyükelçiliği’ndeki bir olaydan ötürü çevrenin boşaltıldığını ve duruma yine Kanada Krallık Jandarması’nın el koyduğunu, Birim araçlarının da olay yerinde olduğu” açıklandı.

Kanada Krallık Jandarması da ayrı soruşturmaya başladı.

Büyükelçiliğe kişi ya da kişilerin girmeye çalıştığı, bu kişi ya da kişilerin yakalandığı bağımsız kaynaklarca bildirilirken, Ottava Polisi soruşturmanın devam ettiği ve bu aşamada daha fazla bilgi verilemeyeceğini bildirdi.

Olay nedeniyle Büyükelçiliğin bulunduğu çevredeki birçok sokak trafiğe kapatıldı.

 

Bizim Anadolu / 7 Haziran 2020

Şu haber ve yazılarla da ilgilenebilirsiniz:

    Share with your friends / Partagez avec vos amiEs / Dostlarınızla paylaşın...