Press "Enter" to skip to content

Arınç’tan cinsiyet ayrımcılığı: Bir kadın olarak sus…

Arınç’tan cinsiyet ayrımcılığı: Bir kadın olarak sus…

Bülent Arınç’tan Meclis’te cinsiyet ayrımcılığı: Bir kadın olarak sus…
Zeynep Altınok: Milletvekili bile değilsin, sen sus!..

 

 

Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç Osman Baydemir‘e yanıt vermek için Meclis kürsüsüne çıktı. Arınç’ın HDP’li vekillere yönelik suçlamalarına Diyarbakır HDP Milletvekili Nursel Aydoğan ayağa kalkarak karşı çıktı. Bülent Arınç bir anda sinirlenerek ‘sus, bir kadın olarak sus’ demesi gerginliği daha çok artırdı. Daha sonra HDP’li Pervin Buldan ayağa kalkarak söz istedi. Pervin Buldan, Arınç’ı yaptığı cinsiyet ayrımcılığı dolayısıyla özür dilemeye çağırdı.

 

Bülent Arınç'tan cinsiyet ayrımcılığı...
Bülent Arınç’tan cinsiyet ayrımcılığı…

 

Arınç o sözleri neden söylemiş?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’a söylediği “Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus” sözlerinin, “Meclis disiplini gereği söylenmiş söz” olduğunu savundu.

 

Arınç, Twitter hesabından yazdığı cıvıltıda şu görüşlere yer verdi:

“Yüce Meclis çatısı altında görev yapan hiçbir sayın milletvekiline sözlü veya fiili müdahalede bulunmak tarzım değildir. Ancak konuşmam sırasında ısrarla müdahalede bulunan bir kadın milletvekiline ‘Hanımefendi sus. Bir kadın olarak sus’ demek, Meclis disiplini gereği söylenmiş sözdür. HDP Milletvekilleri şov yapıyorlar, hedef saptırıyorlar.”

 

Zeynep Altıok Akatlı'dan cıvıltı.
Zeynep Altıok Akatlı’dan cıvıltı.

 

 

“Artık vekil olmadığını hatırla ve sen sus!..”

Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı’dan Bülent Arınç’a, “Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus” tepkisi geldi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’a yönelik “Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus” sözlerine CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı tepki gösterdi.

Zeynep Altınok, Twitter hesabından yazdığı cıvıltıda, “Kadın milletvekiline sus diyene kadar artık vekil bile olmadığını hatırlayıp sen sus ve kenara çekil Arınç. Kadın milletvekilleri sizin dilediğiniz zaman konuşturup dilediğiniz zaman susturacağınız oyuncaklar değildir” dedi.

 

Meclis'te Arınç'a tepki.
Meclis’te Arınç’a tepki.

 

Öte yandan Genel Kurul’da görüşmenin sona ermesinin ardından CHP’li kadın vekiller Meclis’te basın açıklaması yaptı ve Bülent Arınç’ı özür dilemeye çağırdı.

 

Bayan Yanı ise anında çizgileriyle tepkini gösterdi.
Bayan Yanı ise anında çizgileriyle tepkisini gösterdi.

 

Bu arada, sanal toplumsal paylaşım ortamında Bülent Arınç’a tepkiler çoğaldı. Paylaşımcılar ‘Arınç sen sus’ diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

Bizim Anadolu / 29 Temmuz 2015

 

    Share with your friends / Partagez avec vos amiEs / Dostlarınızla paylaşın...